Martin Fröst Foundation 23 april 2019

Tisdag 23 april kl. 19.00 i Stockholms Konserthus 

Välkommen till en spännande konsert med Martin Fröst! Här presenteras speciellt utvalda favoriter ur de nydanande och hyllade konsertföreställningarna Genesis och Retrotopia – som båda hade urpremiär i Konserthuset Stockholm och därefter har gjort succé internationellt.

Det är en fascinerande musikalisk resa genom tid och rum. Vi rör oss från antiken över till medeltidens Hildegard av Bingen, och vidare in i våra dagars musik. Vi får uppleva svängig klezmerdans sida vid sida med Mozart och Beethoven. Vid konserten medverkar även klarinettisterna Magnus Holmander och Sandra Ibarreche – som båda deltog i föreställningen Genesis med Fröst och Kungliga Filharmonikerna 2015 – samt Adolf Fredriks flickkör och Svenska Kammarorkestern.

Alla intäkter från kvällen går till Martin Frösts nya stiftelse. Målet för Martin Fröst Foundation är att fler barn och unga över hela världen ska få möjlighet till musikutbildning och tillgång till instrument. Martin Fröst kommenterar: ”Under den senaste tiden har händelser i mitt liv lett fram till ett antal avgörande privata och konstnärliga beslut. Ett av de viktigaste har varit att starta stiftelsen Martin Fröst Foundation. Jag är så glad att vid den här konserten – tillsammans med Konserthuset och med generöst stöd från klarinettillverkaren Buffet Crampon – kunna sätta igång vårt arbete!”

Stiftelsen fokuserar sitt arbete särskilt på regioner där kulturella resurser finns men ekonomiska medel saknas. Stiftelsen kommer även att verka för att stödja utvecklingen av den klassiska konsertformen – något som Martin Fröst ständigt arbetar med i sin verksamhet som konstnär.

Martin Fröst Foundation

Martin Fröst är en av världens främsta musiker, bland mycket annat har han belönats med ett av världens tyngsta musikpriser, Léonie Sonning Music Prize. Från och med hösten 2019 är han också chefdirigent för Svenska Kammarorkestern.

Event på FB: https://www.facebook.com/events/273600200220479/
Konserthusets hemsida: https://www.konserthuset.se/program-och-biljetter/kalender/extern-konsert/2019/stiftelsen-martin-fr%C3%B6st-foundation/
Stiftelsens hemsida: https://martinfrostfoundation.com/
Instagram: https://www.instagram.com/martinfrostfoundation/

I samarbete med Martin Fröst Foundation, Buffet Crampon och Bohm Bohm Room.