Nyheter

Flickkören släpper nytt!

ADOLF FREDRIKS FLICKKÖR släpper nytt album! 14 mars 2022 släpptes Flickkörens första album sedan 2013 på de största stremingtjänsterna. Albumet spelades in under pandemin, då alla konserter hastigt fick ställas in under mer än två års tid, och vi gick med sångglädjen i halsarna och ville ha utlopp för den på något sätt som kunde nå vår publik. Och det fick vi här! Repertoaren är ett axplock av favoritsånger som funnits på repertoaren under de senaste åren, och som solister hörs sångare ur kören.

Urpremiär på Lund Contemporary

Sex körer sjunger sex nya sånger!

 För tredje gången har Körcentrum Syd samlat ett antal körer från i huvudsak södra Sverige för att under Lund Contemporary framföra rykande färska kompositioner. På grund av coronapandemin kommer årets framförande att utgöras av ett panelsamtal med några av de medverkande tonsättarna, samt filmvisning av en videokonsert med körstyckena.

Adolf Fredriks Flickkör fick redan 2020 finansiering från Körcentrum Syd för ett beställningsverk av Maria Lithell Flyg.

Hur hamnade Staffan i vårt luciatåg?

Ett helgon i bibeln blev huvudperson i en av våra mest folkkära julvisor. Vem var egentligen Staffan stalledräng? Fredrik dyker upp i SVT:s inslag om Staffan Stalledräng.

< Föregående 1 Nästa >