Nyheter

Pris till Karin Rehnqvist

Musikförläggarnas hederspris delas varje år ut av branschorganisationen Musikförläggarna. I år tilldelas det Karin Rehnqvist med motiveringen: ”Hon är bron mellan diktarens viskningar och vallflickans rop, en stig att följa mellan sagans ursprung och samtidens tonspråk”.

Tack Hans-Erik

Idag nåddes vi av beskedet att den tidigare rektorn vid Adolf Fredriks musikklasser Hans-Erik Rudin gått bort. Hans-Erik var rektor på Adolf Fredrik från 1996 till 2002, och var en ivrig och engagerad tillskyndare av musiken på skolan, och inte minst av Flickkören. 

Tack Hans-Erik för allt ditt engagemang. 

Ingvar Lidholm in memoriam

17 oktober 2017 nåddes vi av budet om Ingvar Lidholms död.

Ny dirigent för Adolf Fredriks Flickkör!

Fredrik Winberg, som arbetat som musiklärare på Adolf Fredriks musikklasser sedan 2002, och under sina år på skolan bland annat varit såväl huvuddirigent som solist vid luciakonserterna i Globen, lett Adolf Fredriks Gosskör under ett år och varit arbetslagledare för musiklärarlaget. Fredrik är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och verksam som kördirigent, bland annat för de egna ensemblerna Västerås Kammarkör och Rikskören Pro Musica. Han undervisar även i dirigering, körsång och körmetodik vid Musikhögskolan i Örebro. 

"Jag ser verkligen fram emot mötet med detta fantastiska instrument, en institution i Sveriges körliv.

Flickkören framträdde på Nobelbanketten 2016

Flickkören är mycket stolta över att ha fått äran att framträda på självaste Nobelbanketten i Stadshuset tillsammans med Martin Fröst, Magnus Lindgren och Svenska Kammarorkestern!

Om ni missade TV-sändingarna så finns möjlighet att se hela divertissemanget på SVTPlay. Underhållningen är uppdelad i tre akter varav Flickkören medverkar i akt 1 där de sjunger O Virtus Sapiente och i akt 3 Emigrantvisan.

Flickkörens grundare Bosse Johansson har gått bort

Adolf Fredriks Flickkör vill hedra sin bortgångne grundare Bosse Johansson genom att dela Stefan Nilssons "Det finns ej ord" som framfördes i Berwaldhallen på konsert på Veterandagen söndag 29 maj.

Flickkören vinner Grand Prix i Italien

Adolf Fredriks Flickkör tilldelas Grand Prix som bästa deltagande kör vid Interkulturs körtävling i Isola del Sole, Grado Italien. Flickkören deltog i tre tävlingskategorier, vann två av dem (barnkör och sakralt) och kom tvåa i den tredje (folklore). Stort GRATTIS!

Karin Bäckström receives the Grand Prize award


http://www.interkultur.com/news/show/choir-competition-in-grado-features-high-class-choral-music/

< Föregående 1 Nästa >