Nyheter

Pris till Karin Rehnqvist

Musikförläggarnas hederspris delas varje år ut av branschorganisationen Musikförläggarna. I år tilldelas det Karin Rehnqvist med motiveringen: ”Hon är bron mellan diktarens viskningar och vallflickans rop, en stig att följa mellan sagans ursprung och samtidens tonspråk”.

Tack Hans-Erik

Idag nåddes vi av beskedet att den tidigare rektorn vid Adolf Fredriks musikklasser gått bort.

Ingvar Lidholm in memoriam

17 oktober 2017 nåddes vi av budet om Ingvar Lidholms död.

Ny dirigent för Adolf Fredriks Flickkör!

Fredrik Winberg kommer från och med hösten 2017 att ta över som dirigent och konstnärlig ledare för Adolf Fredriks legendariska Flickkör.

Flickkören framträdde på Nobelbanketten 2016

Flickkören är mycket stolta över att ha fått äran att framträda på självaste Nobelbanketten i Stadshuset tillsammans med Martin Fröst, Magnus Lindgren och Svenska Kammarorkestern!

Om ni missade TV-sändingarna så finns möjlighet att se hela divertissemanget på SVTPlay. Underhållningen är uppdelad i tre akter varav Flickkören medverkar i akt 1 där de sjunger O Virtus Sapiente och i akt 3 Emigrantvisan.

Flickkörens grundare Bosse Johansson har gått bort

Adolf Fredriks Flickkör vill hedra sin bortgångne grundare Bosse Johansson genom att dela Stefan Nilssons "Det finns ej ord" som framfördes i Berwaldhallen på konsert på Veterandagen söndag 29 maj.

< Föregående 1 Nästa >